Pohja:

150 g voita tai margariinia 

 4 dl vehnäjauhoja

 2 rkl kylmää vettä
 
Täyte:
 4 punajuurta, vettä
 2 sipulia
 1 dl persiljasilppua
 (tai jotain tuoretta yrttiä)
 3 munaa
 4 dl kermaviiliä
 1 dl juustoraastetta
  yrittisuolaa

 

Sekoita jauhot ja pehmeä rasva keskenään.
 Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
 Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
 Pane jääkaappiin 1/2 tunniksi.
 Keitä kuorineen punajuuria vedessä kattilassa noin 15 minuuttia.
Poista kuoret ja raasta.
 Kuori ja viipaloi sipulit.
 Paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
 Pane punajuuriraaste, sipuliviipaleet ja persiljasilppu vuokaan.
 Sekoita munat, kermaviili, juustoraaste ja yrttisuola keskenään.
 Kaada vuokaan.
 Paista 200 asteessa noin 1/2 tuntia.