1.5kg keräkaalia

400g sika-nautajauhelihaa

2dl riisiä

1 lihaliemikuutio

1 sipuli

2rkl siirappia

2tl valkosipulijauhetta

2rkl mustapippurirouhetta

1tl valkopippuria

0,5l vettä

voita

korppujauhoja

----------------------------------

 Silppua kaali. Kannan kovimman osan voi jättää pois.

Kuumenna vesi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Sekoittele silloin tällöin.

Lisää joukkoon hautumaan myös silputtu sipuli. Anna kiehua puolisen tuntia

Ruskista sillä aikaa jauheliha. Sekoita jauheliha, meirami, mustapippurirouhetta ja siirappikaali-sipulin joukkoon. Voitele iso uunivuoka.

Ripottele vuoan pohjalle riisit ja kaada kaaliseos liemineen vuokaan. Pane vuoan pinnalle muutama voinokare

Kypsennä kaalilaatikko 200 asteessa alimmalla tasolla 50 minuuttia.

Tarjoa lisänä puolukkahilloa