n.1kg possun ulkofilettä

n.2kg perunoita

5 porkkanaa

1 pss wokkivihanneksia

2 pss bernaisekastiketta  (pussikastike) 

-------------------------------------------------------------------

marinadi:

4 rkl öljyä

2 rkl soijakastiketta

2 rkl juoksevaa hunajaa

3 tl dijon sinappia tmv.

2 tl suolaa

paprikajauhetta ja mustapippuria

chilijauhetta  

 

Sekoita marinadin ainekset. Sivele marinadi fileen pintaan joka puolelle.

Jätä filee marinoitumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Ota marinoitunut filee noin reilu puoli tuntia ennen kypsentämistä huoneenlämpöön.

Aseta filee uunivuokaan ja laita sille paistomittari.

Lohko sipulit ja laita kypsymään uunivuokaan fileen kera.

Kypsennä filettä 220-asteessa noin puolisen tuntia, jotta pinta saa kauniin rusketuksen.

Vähennä uuninlämpö 150-asteeseen ja anna fileen kypsyä, kunnes mittari näyttää 84-astetta.

Anna fileen vetäytyä foliolla peitettynä 20 minuuttia ja viipaloi.

lisukkeena hunaja porkkanoita ja wokkivihanneksia